Bästa grillen i sommar

I ett land med så lång och kall vinter som Sverige blir sommaren något extra speciellt. Det är inte bara vädret som blir varmare, även vi svenskar tinar upp, något vi även ser just nu i sättet vi hjälper varandra för att så snart som möjligt kunna gå tillbaka till det normala. Just nu så umgås vi den mån vi kan, skrattar, vistas ute och njuter av livet när solen och värmen är framme, trots det som händer. Det bästa sättet att kombinera alla dessa glädjeyttringar är att laga mat, och på sommaren är matlagning ofta lika med grillning.

Att stå och hänga vid spisen inne i köket när luften är ljum, fåglarna kvittrar och sommarblommornas doft bärs med den milda kvällsbrisen, är det inte tal om. På sommaren går vi ut och grillar. Samlas på gräsmattor, altaner och stränder för att njuta av god mat. Det är en svensk matlagningstradition född ur hjärtat.

Rätt grill för rätt tillfälle

Grillning kan låta spontant och enkelt men har med tiden blivit en matlagningskonst. Allt fler maträtter anpassas för grillen och stekar samt korv har fått sällskap av grönsaker, frukt, fisk och skaldjur, ja även desserten kan tillagas på grillen. Det finns dessutom ett stort urval av olika grillar för olika tillfällen och behov. Här är de vanligaste typerna av grillar.

Engångsgrill

För en spontan picknick eller utflykt med enklare grillrätter är engångsgrillen en smidig lösning. Kol, galler och grill ingår, det är bara att tända kolbitarna och grilla. Välj gärna en engångsgrill med FSC-märkning som garanterar att träet kommer från miljövänligt skogsbruk och glöm inte att ta med dig grillen hem och återvinna metallen när du är klar.

Kolgrill

För de flesta är kolgrillen den klassiska grillen. Grilldoften från de glödande kolbitarna, och de höga temperaturerna som ger en härlig grillyta, får många att välja en kolgrill. Den kräver dock sin grillmästare. Att grilla med kol tar tid och det behövs erfarenhet för att nå rätt temperatur, men smaken är oslagbar.

Gasolgrill

Kolgrillens största utmanare är gasolgrillen. Den växer ständigt i popularitet och det finns det en anledning till. Det går fort att grilla med gasol. På mindre än tio minuter är grillen redo för maten och dessutom är temperaturen lätt att justera och att få rätt. Det är lätt att lyckas med delikata rätter när man grillar med gasol. En annan fördel med gasolgrillen är att den osar mindre än kolgrillen, vilket gör den väldigt lämplig för platser och situationer då grilldoften kan bli störande för andra.

Gasolgrillarnas Rolls-Royce

I takt med att gasolgrillen växer i popularitet dyker det upp allt fler märken. Nu finns en av de mest hyllade grillarna– Napoleongrillen – äntligen i Sverige.

Det lilla familjeföretaget Wolf Steel Ltd började med att tillverka stålräcken i Kanada på 1970-talet men det var med sina grillar framtagna av matälskare för matälskare, tillverkade med kärlek och genuin hantverkarskicklighet, som de blev kända. 1981 bytte man namn till Napoleon och är sedan dess ett av världens mest respekterade märken av högkvalitativa grillar med enastående kvalitet, teknik och design.

I dag är Napoleongrillen ett välkänt grillmärke världen över. Grill- och matälskare har lätt för att ta den här grillen till sina hjärtan. Att köpa Napoleongrill innebär så mycket mer än att bara skaffa en bra grill. Företaget bakom Napoleon brinner för mat och grillning och tillverkar sina grillar med kärlek och kunskap. Skaffar man en av deras grillar blir man ägare till ett förstklassigt matlagningsredskap som kommer att bjuda på fantastiska matupplevelser under många sköna somrar. Väl omskött kan den mycket väl bli den enda grill du behöver resten av livet. Med en enastående design är Napoleongrillen dessutom en njutning för sinnena även när man inte lagar mat på den.

Napoleon är även kända för sin tekniska innovation. Man tar ny teknik och nya idéer till hjälp för att höja matlagningsupplevelsen. Ett exempel är den infraröda sizzle zone där grilltemperaturen kommer upp i närmare 1000 grader så att köttets porer stängs till och gör steken saftig och välsmakande.

Älskar du att grilla kommer du att förföras av Napoleons grillar och beställer du en Napoleongrill väntar oförglömliga matupplevelser många somrar framöver.

Klicka här för att läsa mer om våra Napoleongrillar eller kom in i butiken!

Vill du hellre handla online, har vi lanserat ICA Pronto som du kan hitta här!

Med vänlig hälsning,
Andreas Paulsson
ICA Stop