Att tänka på när man handlar mat online

Att beställa mat via nätet gör livet enklare och mer bekvämt. Du sparar massor med tid, slipper stress och trängsel, får noga utvalda varor, bidrar till en bättre miljö samt får mer kontroll över dina inköp. Många funderar på att komma igång med matshopping online, men har svårt att ta steget. För att underlätta att komma igång får du här en guide över vad du bör tänka på och hur du går till väga när du handlar mat online.

 

Att tänka på när du ska börja handla mat online

Det kanske största hindret när det kommer till att börja beställa sina matvaror via nätet är att bryta gamla vanor. Även om det är besvärligare och mer tidsödande att själv åka och handla i butik, är det lätt hänt att man fortsätter med det bara för att det är så man alltid har gjort. Men genom att tänka till på förhand och ha en plan så går det lättare att komma igång och allting blir gjort på rätt sätt från första början. Här är några bra saker att tänka på.

 

  • Välj en butik som passar dina behov. Kanske vill du beställa från den butik där du alltid brukar handla eftersom du är bekant med sortimentet och känner personalen, eller så passar en butik som ligger på vägen till och från jobbet bättre. Om hemkörning är viktigt är det kanske en butik som erbjuder hemleverans det som passar dig bäst.

 

  • Känns det konstigt och osäkert att handla online? Börja enkelt med de tunga och besvärliga basvarorna, som till exempel toalett- och hushållspapper, mjöl, socker, mjölk, storpack m.m. När du har fått in rutinen med att handla via nätet kan du börja fylla på med färskvaror, delikatesser m.m.

 

  • Hämta eller få hemkört? Båda lösningarna besparar dig mycket tid och krångel men det är värt att fundera över vad som känns mest värdefullt för just dig och dina behov.

 

  • Ta till vara på tiden du vinner. Att handla online känns ännu mer värdefullt om man översätter de timmar (och det kan röra sig om flera timmar i veckan) man sparar till något roligt och meningsfullt. När du har slutfört ditt online-köp, tänk ”där sparade jag just två timmar och en huvudvärk”, och gör något du verkligen känner för, till exempel läsa en bra bok, gå på bio, umgås med familj och vänner, ta ett långt skönt bad etc.

 

Så här börjar du handla mat online

När du har insett hur mycket enklare livet blir med att handla mat på nätet är det bara att sätta igång. Ladda ner ICA Pronto till din mobil för att enkelt få maten till dörren. Du hittar QR kod här:

 

 

  • När du har hittat den butik som du vill handla från skapar du ett konto. Är du redan kund hos ICA med ICA-kort eller kort hos ICA Banken har du redan ett konto. Annars kan du skapa ett nytt konto under rubriken ”Mitt konto” eller i kassan. Det går självklart även bra att handla som gäst, men vill du ha tillgång till alla dina fina erbjudanden behöver du vara inloggad.

 

  • Nu är det bara att handla! När du handlar hos oss på ICA Stop online hittar du fräscha färskvaror, ett rikt sortiment som kontinuerligt blir större och bättre, catering från vårt kök samt matglädje och inspiration. När du har valt ut vad du vill ha handplockar vi omsorgsfullt dina varor och ser till att du får bästa möjliga kvalitet och fräschör.

 

  • När du kommer till kassan kan du välja mellan att betala med kort eller mot faktura. Kortköp utförs tryggt och säkert av ICA Banken och fakturaköp hanteras av Klarna. Har du rabatter anger du dem i kassan innan du betalar så dras rabatterna från slutsumman.

 

  • Sedan hämtar du bekvämt och enkelt dina matkassar via vår utlämningsplats Collect@IcaStop. Du kan även få dina varor hemlevererade direkt till dörren med vår service Home 2 you. Välj det som passar dig bäst.