Så lyckas du med nyårsfesten

Nu lider året mot sitt slut, och årets roligaste festhelg är här. Nu är det dags att skåla ut det gamla året och ringa in det nya. Oavsett om det blir en intimt litet nyårsmingel med de närmaste vännerna eller en hejdundrande nyårsfest där alla är inbjudna så börjar firandet med riktigt god nyårsmat.

Här kommer några härliga tips och läckra recept som gör att du lyckas över förväntan med nyårsfesten samt skapar njutning och minnen för alla sinnen.

 

Nyårsmat för alla

Det finns inga regler för nyårsmaten mer än att den ska vara god och festlig. Du känner dina gäster bäst själv och vet om det är oxfilé, skaldjur eller vegetariskt som går hem. Det viktiga är att maten har det där lilla extra som gör det till en festmåltid. Här är några nyårsrecept för att inspirera.

 

 

Ett tips för att spara tid och samtidigt få in mer umgänge är att laga festmaten tillsammans. Gör det till en del av själva festen så blir det som kunde ha blivit ett stressigt slit till en mysig gemenskap istället.

 

Piffa till maten och dukningen

En definition av fest är när vanliga saker görs på ett mer högtidligt och roligt sätt. Små skojiga och lyxiga detaljer som lyfter maten, drycken och dukningen till festliga nivåer. Här är några roliga tips som på enkla sätt gör nyårsfirandet speciellt och oförglömligt:

 

  • Vem sa att fyrverkerier bara sker utomhus vid tolvslaget? Tomtebloss skapar feststämning på ett enkelt sätt. Dekorera både lokalen och maten med de sprakande minifyrverkerierna. Ett annat roligt inomhusfyrverkeri är att fylla ballonger med konfetti. När ballongen sedan smäller sprids konfettin.

 

  • Nyår är ju förknippat med tiden som går. Hitta snygga urtavlor på internet och skriv ut dem för att ha som underlägg till assietter, tallrikar och drinkar. Finns det pepparkakor kvar sedan julhelgen? Spritsa klockor på dem och gör dem till nyårskakor.

 

  • Dukningen ska glittra. Städa undan julfärgerna och ta in festliga toner som guld, silver, midnattsblått och lila. Dekorera gärna matbord och bufféer med ljusslingor som lyser upp på ett mysigt sätt.

 

  • Vilka överraskningar väntar nästa år? Baka lyckokakor med spådomar, visdomsord och tips inför det kommande året som du bjuder gästerna på inför tolvslaget. Recept hittar du här.

 

  • Piffa till champagne- och drinkglasen. Doppa kanten av glaset i gnistrande ätbart glitter (finns i välsorterade bakbutiker och online). Dekorera sedan drinken med frysta bär uppträdda på en drinkpinne.

 

  • Vardagsmat som potatis går att laga till på festliga sätt. Det är enkelt att göra skruvade potatisar. Trä upp en potatis på en grillpinne i trä, tryck en kniv genom potatisen ned till spettet och skär skevt så att potatisen blir till en snurra. Gnid in med olja, salt och peppar och sedan in i ugnen i cirka en halvtimme i 175 grader.

 

 

Beställ en buffé

Det kanske bästa sättet att lyckas med en riktig rolig nyårsfest är att lösa allting som tar tid och energi så att man slipper stressa med det själv och istället kan fokusera helt på det festliga och roliga. Ett bra sätt att tjäna massor med tid inför nyår är att beställa en supergod och festbetonad buffé från oss på ICA Stop. Vår catering lagar till otroligt god festmat som lyfter vilken nyårstillställning som helst. Du kan läsa mer om vår catering på sidan catering, men här kommer några smakprov på vad våra bufféer innehåller:

 

Nyårsmeny 2019

Förrätt

Gravad älgfilé med syltade kantareller, lingon och pepparotskräm

Klassisk toastskagen med löjrom
Alternativt

Vegansk toastskagen med tångcaviar

 

Huvudrätt
Couer de filét provencale

Bakad hälleflundra med jordärtkockspuré samt vispat smör med forellrom

Parmesangratinerad portabello serveras med tryffelrisotto och örtpesto

 

Efterrätt
Chokladtryffeltårta med havssalt och hallonpuré
Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar

499:-/person

 

 

Nyårsmenyn & skaldjurspåse till nyår, beställ senast måndag  23/12 för leverans till nyårsafton.

Du ringa oss på telefon 08-562 518 50, mejla eller besöka oss i butiken.

 

Gott nytt år!