Välkommen tillbaka till jobbet – så här blir livet efter semestern lättare

Visst har det varit skönt att vara ledig under sommaren. Bara njuta av fria dagar, ljuvliga kvällar, ta sig tid för livets goda och ladda batterierna. Därför kanske det känns lite motigt att börja jobba igen. Det är fullt normalt, även om vi älskar vårt jobb är det ju så himla skönt att vara ledig, så det är en naturlig känsla att det upplevs som segt. Däremot finns det mycket man kan göra för att göra återgången till vardagen lättare och trevligare. Här är några knep som gör livet efter semestern skönare.

 

Mjukstarta jobbet

Det bästa sättet att få en bra start efter sommaren är att inte kasta sig in huvudstupa det första man gör. Här är några knep för att få en mjuk övergång från semester till vardag.

 

  • Få en smidig övergång till vardagen redan innan den börjar. Vi njuter ju av livet extra mycket när vi är lediga, och det blir lätt sena nätter och långa sovmorgnar. Börja gradvis att vända tillbaka dygnet dagarna innan jobbet börjar så går det lättare att hitta in i vardagsrutinerna igen.

 

  • Vem sa att man måste börja på en måndag? Går det, börja gärna jobba igen mitt i veckan, så blir inte första arbetsveckan så tung.

 

  • Se över vad som väntar på jobbet och planera innan så kommer det inte så plötsligt.

 

  • Ge dig själv en nystart! Tänk över vad som kunde bli bättre på jobbet och ändra vanor och rutiner så att det känns rätt. Det här är helt rätt tid för förändring och förbättring.

 

  • Ha kul med kollegorna. Ta med det sköna umgänget från semestern till jobbet. Umgås, prata, skratta och ha kul ihop. Varför inte börja den nya säsongen med en jobbfest eller en kick-off? Beställ catering, ät gott och ha roligt tillsammans!

 

 

Ät ordentligt!

Tiden efter semestern är också ett bra tillfälle att föra in nya sunda vanor. En av de viktigaste är att äta ordentligt. Det är många av oss som skippar frukosten för att få någon extra minut på morgnarna, och går sedan med tom mage och lågt blodsocker fram till lunchen, då man proppar i sig och blir dåsig på eftermiddagen. Inte undra på att det känns tungt på jobbet med sådana osunda matvanor. Se till att det finns fika, mellanmål, färsk frukt och god mat på jobbet så att alla kan få i sig den näring de behöver för att kunna hålla orken och humöret uppe.

 

Det smartaste är att låta beställa maten till jobbet. Att handla maten online för att få den utkörd gör att det ni behöver alltid finns på plats (det är ingen som glömmer att gå och handla), ingen behöver stressa med att springa till affären, maten plockas ihop av kunnig personal som ser till att ni får det allra bästa och som företagskund är det väldigt praktiskt att kunna handla mat online mot faktura (inga utlägg eller kvittohögar som behöver sorteras). Ett tips är att starta ett abonnemang; då kommer era matvaror automatisk på den tid ni önskar och ingen behöver gå med tom mage och trött huvud för att matbeställningen glömdes bort mitt i stressen. En bekvämt och enkelt sätt att få mer trivsel på jobbet.

 

Det finns många vinster i såväl tid och pengar som i trivsel och arbetsglädje i att bli företagskund och abonnera på mat till jobbet. Det är dessutom väldigt enkelt att komma igång. Så här gör du:

 

  • Börja med att hitta den ICA-butik du vill bli kund hos. Då får du ta del av den butikens unika utbud. Här kan du välja butik. Det går att söka på postnummer, ort, eller att hitta närmaste butik automatiskt.

 

  • När du har hittat den butik du vill bli börja handla hos är det dags att skapa ett företagskonto. Välj alternativet ”Registrera dig som företagskund i denna butik” (här finns den sidan hos oss på ICA Stop).

 

  • Följ sedan stegen som anges och fyll i alla uppgifter för att skapa ett konto. Det går lätt och snabbt. Du behöver ange en e-postadress för att skapa ett konto. Ett tips är att skapa en unik adress speciellt för matbeställningarna. Adressen blir nämligen ditt användarnamn och använder du din personliga e-post kommer alla som beställer mat från ditt företag att ha din personliga mejladress som användarnamn.

 

  • När registreringen är klar behöver du bara vänta på att få en bekräftelse från butiken. När du har fått den är det bara att sätta igång och handla!

 

  • Vill du skapa ett abonnemang är det bara att utgå från en pågående eller en tidigare order och välja att göra den till ett återkommande abonnemang. När du lägger upp abonnemanget kan du dessutom välja vilken leveransdag och vilket klockslag du vill få varorna så att det blir vid en tidpunkt det passar sig som bäst. Självklart går abonnemanget att pausa när ni har semester.

 

 

 

Välkommen tillbaka till jobbet! Ät och njut där med!