Därför ska ditt företag börja handla mat online

Allt fler företag börjar beställa mat till arbetsplatsen via nätet. Inte utan orsak, det finns många vinster med att börja handla mat online.

 

Fördelarna med att handla mat online

 

 • Ingen arbetsplats klarar av att fungera utan kaffe, fikabröd, mellanmål och färsk frukt. Om medarbetarna går omkring med tom mage och lågt blodsocker blir de trötta, griniga och gör fler misstag. Om man beställer hem mat finns det alltid någonting som höjer blodsockret och skärpan såväl som humöret.

 

 • Ska man få någonting gjort på jobbet går det inte att springa till affären varje gång någonting är slut i fikarummet. En beställning via nätet går på några klick, sedan är det bara att hämta upp beställningen eller att få den utkörd. Få tid över, inte övertid.

 

 • Den där anställde som springer och köper mjölk, bananer och kanelbullar hela tiden kostar lika mycket i lön på väg till butiken som när han eller hon jobbar. Det är mer lönsamt att beställa.

 

 • En del varor, som till exempel mjölk, frukt och bröd, går åt ofta och fort. Abonnera på det som arbetsplatsen behöver ofta så kommer det automatiskt en återkommande påfyllning, utan att du behöver bekymra dig om att något ska ta slut. Självklart går det att ändra och pausa abonnemang.

 

 • Varorna du handlar plockas ihop av kunnig personal som handplockar maten med omsorg. Alltid färskt och fint.

 

 • Det blir lättare att handla ekologiskt och hålla miljöprofilen uppe.

 

 • Som företagskund kan du alltid handla praktiskt och enkelt mot faktura. Det blir enklare att få en överblick över alla inköp och dessutom lättare att bokföra. (Den där medarbetaren som springer till affären brukar ju ha en förmåga att tappa bort kvittot).

 

 • Det är lätt och enkelt att bli företagskund. Sedan rullar allting på och du kan fokusera på att göra det du kan bäst medan maten kommer när du behöver den.

 

Så här blir du företagskund

Om du har insett hur mycket tid, pengar och bekymmer du kan spara på att bli företagskund är det enkelt att registrera ett företagskonto. Så här gör du:

 

 • Börja med att hitta den butik du vill skapa ett konto hos och handla ifrån. Då får du ta del av den butikens unika utbud. Här kan du välja butik. Det går att söka på postnummer, ort eller att hitta närmaste butik automatiskt.

 

 • När du har hittat den butik du vill bli kund hos är det dags att skapa ett företagskonto. Välj alternativet ”Registrera dig som företagskund i denna butik”. Om du tänker handla från flera butiker behöver du registrera ett nytt konto för varje butik du vill handla i.

 

 • Gå sedan in under fliken ”Organisation” för att påbörja din registrering. Du behöver ange en e-postadress för att skapa ett konto. Ett tips är att skapa en unik adress särskilt för att handla mat online. Adressen blir nämligen ditt användarnamn, om du använder din personliga e-post kommer alla som beställer mat från ditt företag att ha din personliga mejladress som användarnamn.

 

 • Fyll i alla kontaktuppgifter till företaget.

 

 • När registreringen är klar behöver du bara vänta på att få bekräftelse från butiken. När du har fått den är det bara att sätta igång och handla!

 

 Abonnemang

Vill du skapa ett eller flera abonnemang för att göra livet ännu enklare? Det är lika lätt som att registrera sig. Du kan utgå från en pågående eller en gammal order som innehåller de varor som går åt ofta och välja att göra den till ett återkommande abonnemang. När du lägger upp abonnemanget kan du dessutom välja vilken leveransdag och vilket klockslag du vill ha varorna så att det blir vid en tidpunkt när det passar som bäst.

 

Har ni semesterstängt över sommaren? Ingen fara, det går att pausa abonnemanget. Du går bara in och ändrar abonnemanget från ”Aktiv” till ”Aktiv men inaktiv fr.o.m. – t.o.m.” och anger mellan vilka datum du vill pausa beställningarna. Abonnemanget aktiveras sen automatiskt igen på det datum som du har angett.

Ett tips om du har flera abonnemang är att ge dem unika namn som matchar var de hör hemma, till exempel ”Fikarummet” eller ”Konferensrummet”. På så sätt blir det enklare att hålla reda på beställningarna.

 

Med vänlig hälsning,
Sanna Stolt
Butikschef