Alla fördelar med catering

En gång i tiden sågs catering som någonting väldigt lyxigt som bara rika människor hade vid speciella tillställningar, men i dag har allt fler insett att catering är något som tillför värde och sparar tid vid alla möjliga tillfällen, även i vardagen. Att beställa mat som tillagas på en plats för att sedan serveras på ett annat ställe blir allt mer populärt. Fler och fler anlitar cateringfirmor till allt från stora konferenser och event, till små intima privata bjudningar. Det är inte utan orsak att cateringen har blivit så populär. Här är de främsta fördelarna med catering.

 

Godare mat

Hur bra man själv än är på att laga mat är det svårt att mäta sig med en professionell kock. Cateringmat är förstklassig restaurangmat tillagad av någon med utbildning, erfarenhet och framför allt passion för mat och smaker. Cateringkockar använder sin kunskap och erfarenhet för att välja rätt råvaror, tillaga dem så att de blir perfekta, locka fram de mest delikata smakerna och även för att presentera maten på ett snyggt sätt. Med catering är man inte bara garanterad välsmakande mat som alla uppskattar, man får den även snyggt upplagd så att den dessutom tilltalar våra blickar.

 

Mer tid över för det roliga

Att själv laga till mat till en stor fest är en krävande historia. Först måste man planera vad man ska bjuda på och vad som behövs för att laga till det. Sedan behöver man trängas i affären och storhandla så att man nästan behöver hyra ett släp för att få hem alla råvaror. Efter det kommer timmar och åter timmar vid spisen för att laga till allting. När festen väl är igång behöver man hela tiden se till att det finns mat och fylla på vid behov. Allt fler inser att det är mer bök och jobb som tar för mycket tid och glädje från umgänget och festen. Att outsourca maten till en cateringfirma är helt enkelt mer än värt det. Dessutom behöver det inte bli någon större kostnad. Är man ovan vid att själv laga till större mängder mat är det inte så lätt att beräkna hur mycket råvaror man behöver och det är lätt att inköpen drar iväg. Dessutom har många cateringleverantörer fasta menyer på vissa teman, till exempel italienskt eller grekiskt, som de kan erbjuda, vilket gör att de kan laga till större mängder och hålla ned kostnaderna. I slutändan är det kanske inte bara tid och trivsel som du vinner utan även en lägre totalkostnad för festen.

 

Catering för alla tillfällen

Cateringfirmor finns i alla former och för alla tillfällen. Behöver man bara en smörgåstårta eller lite kallskuret till student- eller konfirmationsbjudningen, finns det catering som löser det. Behöver man en helhetslösning med stor buffé för många gäster, serveringspersonal, diskhjälp och hjälp med dukningar och dekorationer, finns det någon som kan lösa det med. Vad än ditt behov är finns det en cateringlösning för det.

 

Tidigare tänkte nog de flesta på större bjudningar och rejäla tillställningar när någon nämnde catering, men allt fler anlitar en cateringfirma även när det gäller mindre privata middagar. Det finns till och med firmor som kommer och lagar maten hemma i kundens kök. De flesta cateringleverantörer har även märkt av ett stort uppsving i beställningar till nyår. Festsugna människor vill helt enkelt fokusera mer på umgänget, firandet och dekorationerna än på att stå i köket och förbereda mat. Catering har blivit en uppskattad vardagslyx.

 

Enklare med catering

När man bokar en cateringfirma kommer man överens om en tid då maten ska vara på plats, och man behöver inte stressa eller oroa sig för att maten inte ska bli klar i tid. De flesta leverantörer kan servera maten på snygga engångsfat så att man inte behöver bekymra sig om disk. Proffsiga kockar kan även göra god mat för allergiker, matintoleranta och vegetarianer så att alla gäster kan njuta lika mycket.

 

Prova på catering du med, för godare mat och mer tid över till det roliga.

 

Klicka här för att läsa mer om vårat cateringutbud.

Smaklig cateringmåltid!

Med vänlig hälsning,
Andreas Paulsson
ICA Stop