Bästa matbloggarna 2019

Ibland behöver man få lite ny inspiration i köket och då är matbloggar den bästa källan till nya idéer, smaker och recept. Det finns gott om matbloggar på nätet och garanterat något som passar alla smaker och inriktningar. Vi har samlat ihop en lista med de mest spännande mat- och bakbloggarna som sticker ut och har det lilla extra. Skapade av matälskare som bjuder på både läckra recept, inspirerande bilder, bra tips och råd, en personlig ton och framför allt som väcker lusten att skapa i köket.

 

Håll till godo!

 

Linnéas skafferi

Det är lätt att bli fast i Linnéa Seidels skafferi, för här finns det gott om fantastiskt goda recept, tips på hur man kan variera olika rätter med alternativa ingredienser, inbjudande bilder och inspiration i massor. Hos Linnéa hittar du allt från mormors kolakakor, vardagsmat, vegetariskt, nyttigheter och läckra smoothies. Hon vann ”Det stora matbloggspriset” 2016, och det av en orsak. Låt Linnéa inspirera dig också.

 

Zeinas kitchen

Ett besök hos Zeina Mourtada är som att resa jorden runt utan att behöva lämna köket. När Zeina inte håller matlagningskurser för ungdomar bjuder hon på recept och inspiration med allt från svensk husmanskost till spännande internationella läckerheter. Här hittar du libanesiska grytor, indisk curry, chilenska empanadas, irakiskt bröd och klassiska kanelbullar. Zeina tipsar också om hur man enkelt lagar god mat för en billig peng. Perfekt för att få inspiration i vardagen. Bloggen vann matbloggpriset Folkets Val 2015.

 

100 kitchen stories

Goda recept på mat, bak och efterrätter med en hälsotvist som gör både kroppen och smaklökarna glada. Paulina Sunovieri bjuder på härliga mat- och hälsotips och visar hur man äter gott veganskt samt gluten- och laktosfritt. Njut av blåbärschiapudding, het jalapenopaj, avokadotoast med hummus, vaniljgröt och mycket annat läckert och nyttigt. Paulinas blogg har flera år i rad varit med bland de bästa matbloggarna.

 

Siri Barje

Du kanske känner igen henne från Nyhetsmorgon i TV4 där hon ibland är gästkock och lagar fantastisk mat. Siri Barje (även känd som Olive Hummer) har lagat mat i hela sitt liv. Hon är utbildad kock vid Grythyttans Restaurangskola och driver i dag både restaurang och en populär matblogg. Siri bjuder på mycket fisk, skaldjur, grönsaker och grillat. Även många härliga vegetariska recept, som halloumi stroganoff, svampragu, auberginelasagne och mycket annat gott.

Tre tjejer i köket

Hos Elin, Maria och Helena får du både spännande recept, restaurangupplevelser och berättelser från livet. Här hittar du lättlagade vargdagsfavoriter som falafel med picklade grönsaker och lammburgare med fetaostdressing, vardagsglam som getbrie med päronmarmelad och lyxfika som mandelkakor med citron. Gott och inspirerande!

 

Kryddburken

Linda Nilsson bjuder på frestelser och idéer från sitt kök. Hennes mat baseras på svensk husmanskost men med enkel finess och budgetsmart tillpiffning. I Lindas kryddburk hittar du bland annat recept på pepparstekt lax med smörfrästa champinjoner, baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen, salladswraps med pestomarinerad majskyckling och självklart också en kryddskola som lär dig att piffa till maten.

 

Fredriks fika

Gillar du att baka och fika är Fredrik Nyléns blogg något för dig. Faktum är att du kommer att bli inspirerad även om bakning inte är din grej. Fredrik bjuder på allt från tigermuffins och chokladfondant till köttfärspiroger och hembakt hundgodis. Fredrik berättar även om hur man lyckas i köket. Läsning och läckra bilder som lockar till baklust.

Trattoria

Kokboksförfattaren och den prisbelönta (Stora matbloggspriset 2015) matbloggaren Karin Högberg delar med sig av allt från snabba vardagsfavoriter till läckerheter från vida världen. Rakt, enkelt och säsongsbaserat, samt inspirerat av Karins uppväxt på västkusten och resor runt Medelhavet. Kärlek till mat kommunicerad på ett levnadsglatt och personligt sätt. Bli inspirerad av Karins bouillabaisse, honungs- och timjansglaserade rotfrukter, vaxbönor med hasselsmör och ugnsbakad torskrygg.

 

Mattias Kristiansson

Tillhör du dem som tycker att veganmat låter trist är Mattias blogg definitivt värd ett besök. Han ligger bakom magasinet Vego, och bloggar dessutom om spännande och smakrik veganmat. Recepten på kantarellburgare med löksås och Elvis Presleys favvomacka vegan style med kokosbacon är allt annat än tråkiga. Sensationella matupplevelser med enbart gröna råvaror.

 

Emelie Holm

Emelie bjuder på goda recept och andra matupplevelser från Thailand, där hon bor. Färgstark och härlig mat för kropp och själ, som till exempel smörbönshummus, fried brown rice med King Oyster svamp och en läcker chokladsmoothie.